שיווק בטיקטוק – איך עושים את זה נכון? נושא שמעסיק הרבה בעלי עסקים.
לעלות את אותם הסרטונים שאתם מעלים לאינסטגרם גם לטיקטוק, לא בהכרח יגרום להם להתפוצץ ולהיות ויראלים, מהסיבה ששיווק בטיקטוק הוא שונה מכל פלטפורמה שהכרתם עד היום, וחשוב מאוד להבין את זה.
כשאתם נכנסים אל הפייסבוק – אתם כאילו נכנסים לתיאטרון. מקום דיי מכובד, שבו נעים לנו לקרוא טוקבקים, פוסטים ארוכים. בדרך כלל הפוסטים בפייסבוק יהיו מאוד יפים, עם היררכיה נכונה של טקסטים, הכל מסודר ומאורגן.
לעומת זאת, כשאתם נכנסים אל האינסטגרם – אתם כאילו נכנסים למסיבה, שם הכל פרוע, הכל מאוד אותנטי וטבעי, במיוחד בסטורי. פתאום אתם יכולים לראות אייקונים מוגזמים, טקסטים לא מסודרים, בקיצור מסיבה.
אבל כשאתם נכנסים לטיקטוק? זה אחרת לגמרי. זאת מסיבה על סטרואידים. בטיקטוק אין גבולות, השפה שם היא שונה, התוכן חייב להיות מבדר יותר והכי אותנטי שיש. לא כל בעל עסק מבין את השפה הטיקטוקאית ולפעמים בגלל הסיבה הזאת, יש איזו הסתייגות מהפלטפורמה וזה פשוט חבל. כי נכון לכתיבת שורות אלה, החשיפה האורגנית בה היא הגבוהה ביותר מכל הרשתות החברתיות. ואם תדעו כיצד לעשות שיווק בטיקטוק נכון, אתם תוכלו לפרוח שם ולייצר מוניטין חזק מאוד לעסק שלכם.
בשנים האחרונות ייצרנו ללקוחות שלנו סרטוני טיקטוק שהפכו להיות ויראלים מאוד, עם מאות אלפי ולפעמים גם מיליוני צפיות, כל זאת מבלי להשקיע שקל אחד על ממומן.
ואם יש משהו שלמדנו אחרי אינספור ניסיונות, זה שלטיקטוק יש חוקים משלה. למעשה, יש 4 עקרונות מפתח שאם תיישמו אותם, תוכלו לבלוט בטיקטוק ולייצר סרטונים מוצלחים מאוד. על אותם 4 עקרונות נדבר כאן במאמר.
אבל רגע לפני שמתחילים, חשוב להכיר את טיקטוק מקרוב, מי היא ומה היא מציעה.
מה זה בכלל טיקטוק
טיקטוק היא רשת חברתית שפותחה ע"י חברה סינית בשם ByteDance,
בה ניתן לשתף סרטוני וידאו באורך של עד 10 דק'.
טיקטוק הושקה לראשונה בספטמבר 2018 וכבר בחצי השנה הראשונה הגיעה ל-104 מיליון הורדות,
שזו היא כמות ההורדות הגבוהה ביותר בעולם בחנות האפליקציות של אפל באותה התקופה (יותר מוואטסאפ, אינסטגם, יוטיוב ו-PUBG).
בתקופת הקורונה, הטיקטוק פרצה לחייהם של ישראלים רבים,
מאז ועד היום היא אחת מהפלטפורמות האהובות ביותר על הדור הצעיר (גילאי 15-24)
ואפילו על מבוגרים מעל גילאי 55, היא הרשת החברתית הצומחת ביותר בעולם שמכעיסה את צוקרברג – המייסד והבעלים של Meta (החברה שבבעלותה פייסבוק, אינסטגרם, וואטסאפ, ת'רדס).
נכון לכתיבת שורות אלה, טיקטוק מציעה את כמות החשיפה האורגנית הגבוהה ביותר מבין כל הרשתות החברתיות וזאת בדיוק הסיבה שהרבה מאוד עסקים משקיעים בשיווק בטיקטוק, לעיתים אפילו מבלי להשקיע כספים בקידום ממומן, אלא רק בהסתמכות על החשיפה האורגנית הגבוהה שהיא מציעה.
עסקים ישראליים רבים, זמרים ושירים רבים פרצו באמצעות הטיקטוק.
כדי להצליח בטיקטוק, ישנם 4 עקרונות שחשוב ליישם.
4 עקרונות איך עושים שיווק בטיקטוק נכון:
עקרון ראשון: אותנטיות
כן, כמו בכל רשת חברתית אותנטיות היא שם המשחק. אבל בטיקטוק, אפילו יותר.
אנשים שם מחפשים את הטבעיות הזאת, תוכן לא מעוצב, אמיתי ואותנטי – הוא ששולט על הפלטפורמה הזו ומנצח את המלוטשים והמעוצבים.
קחו לדוגמה את קאבי לאמה, שנכון לכתיבת שורות אלה בעל כמות העוקבים הגדולה ביותר בטיקטוק, אם תסתכלו על רוב הסרטונים שלו – הם לא מלאים באפקטים מטורפים ויותר מזה – הוא אפילו לא מדבר בהם!
סה"כ בן אדם חמוד, שמסתלבט בפנטומימה על אנשים שאוהבים לסבך את החיים עם "פתרונות יצירתיים".
בואו ניקח גם דוגמה את צרלי ד'אמליו, שנכון לכתיבת שורות אלה היא נמצאת במקום ה-2 מיד אחרי קאבי לאמה, אם תסתכלו על הסרטונים שלה, גם הם לא מורכבים, עם אפקטים משוגעים, אלא פשוט מישהי שרוקדת ונהנית מהחיים.
אז אתם בטח שואלים, איך זה יכול לבוא לידי ביטוי בעסק שלכם?
פשוט מאוד, אתם לא צריכים עריכה מטורפת עם אפקטים, אתם לא צריכים להנדס את הסרטונים שלכם, פשוט תהיו קלילים ואותנטיים, זרמו. זה בסדר גם אם יישמעו פתאום את הכלב ברקע נובח, או שפתאום לקוחה תיכנס לחנות שלכם ותתחיל לצעוק. אלה דברים שיכולים לגרום לסרטון שלכם להתפוצץ וכל היופי שהם לא תוכננו מראש בכלל, תאמינו לנו שאנשים יזהו ויאהבו את זה.
עקרון שני: תבדרו
אתם צריכים לקחת בחשבון דבר חשוב מאוד.
אף אחד לא נכנס לטיקטוק כדי לראות את הפרסומות שלכם. זה באמת לא מעניין אותם.
החבר'ה שם כל כך עייפים מפרסומות שרודפות אותם בפייסבוק, יוטיוב, אינסטגרם, אז עכשיו גם בטיקטוק? נו באמת.
ככל שהתוכן שלכם יהיה יותר מבדר וייראה כמה שפחות פרסומי (שזה כמובן מתקשר לעיקרון הראשון), ככה אתם מגבירים את הסיכוי שמישהו יצפה בסרטון שלכם עד הסוף – דבר שיעודד את האלגוריתם להפיץ אותו לעוד ועוד אנשים.
ולא, מבדר זה לא אומר שאתם עכשיו צריכים להיכנס לתוך הפח, להחליק על בננה או לעשות דברים מטומטמים כאלה. זה פשוט אומר, שהתוכן שלכם צריך לעניין ולרגש את הצופה.
זה יכול לעורר בו רגש של צחוק, כעס, עצב, אמפתיה, התנגדות, כל דבר אחר, זה כמובן תלוי במטרה שלכם, העיקר שיעורר בו רגש מסוים.
איך עושים את זה?
פשוט תחשבו – "איך אני יכול לחבר את המוצר / שירות שלי לרגש?, איך אני יכול להעביר את המסר שלי בצורה שהלקוח שלי יזדהה עם מה שאני אומר?"
קחו למשל דוגמה מסרטון טיקטוק שלנו שהגיע לכמעט 200,000 צפיות, מבלי להשקיע 1 ₪ בממומן
מה גרם לסרטון הזה להגיע ל-200k צפיות מבלי להשקיע שקל על ממומן?
- העריכה ההתחלתית סופר אותנטית, שימו לב שלא השתמשנו בשום אפקט מיוחד, סה"כ טקסט פשוט, ואולי כמה אימוג'ים. (וגם התמונה של הדר מוכתר, אבל בסדר.. תסלחו לי על חריגה אחת).
- הציפייה לסוף – שימו לב שרשמנו בהתחלה "חכו לסוף", זאת אומרת שכבר מההתחלה, גרמנו לאנשים להאמין ששווה להם לחכות לסוף כי בטח יש שם משהו מעניין, ששווה לחכות לו.
- הסיטואציה ההזויה הזאת. "בוא'נה, אשכרה המשוגע הזה יצא לרחוב לשאול אנשים אם הם רוצים להתחתן איתו מבלי שיכיר אותם! אני חייב לראות את התגובות של האנשים. אולי איזה מישהו הוריד לו אגרוף לפנים, אולי מישהי אמרה לו כן?"
- כריזמה. שאין מה לעשות, בלעדיה לא תוכלו להצליח בענק בטיקטוק, או בשום פלטפורמה אחרת (אבל את זה נשאיר לפוסט אחר)
ומה עבר בראש שלי לפני שיצרתי את הסרטון?
פשוט שאלתי את עצמי, איך אני יכול לגרום לבעלי עסקים להבין בצורה מבדרת שכדי למכור במסה גדולה, הם חייבים לבנות מערכת יחסים עם הלקוח? מערכת יחסים?? בינגו! אם אני אלך לרחוב ואציע למישהי להתחתן איתי, מה הסיכוי שהיא תסכים? יאאלה, יש לנו סרטון.
אז קחו את זה למקום שלכם – ותיישמו!
עקרון שלישי: תייצרו מעורבות
חשבתם פעם איך טיקטוק מסמן סרטונים מעניינים ומקדם אותם בצורה אורגנית כך שיהפכו לויראלים?
פשוט מאוד, העלתם סרטון לאוויר – טיקטוק ברגע זה חושפת את הסרטון שלכם ל-100 אנשים רנדומליים (אל תתפסו אותנו במספר) ואומרת: אם לפחות 10% מבין כל אותם 100 אנשים שנחשפו לסרטון יביעו בו עניין ויצפו בו זמן ממושך ויביעו מעורבות מסוימת (לייק, תגובה, שיתוף, שמירה) – אני אחשוף לעוד 200 אנשים. ואם מבין ה-200 אנשים גם תהיה אחוז מעורבות גבוהה, אני אחשוף לעוד 400 וכן הלאה וכן הלאה…
אז לכן – אתם חייבים לחשוב איך אתם יכולים לייצר מעורבות,
איך אתם יכולים לגרום לצופה לצפות בסרטון עד הסוף.
דבר חשוב שלמדנו על הפלטפורמה, היא שאין בה שום גבולות. המשתמשים בה מחפשים להצחיק בכל מחיר,
אין להם בעיה להגיב כל תגובה, כדי לקבל כמה לייקים. אז אנחנו אומרים – למה שלא ננצל את זה לטובתנו?
עקרון רביעי: קאטים, תוכן מהיר.
יש לכם תקיעות בסרטון? רגעים שאתם עוצרים לרגע? תחתכו אותם!
אנשים בטיקטוק אוהבים תוכן מהיר. תחתכו מהסרטון דברים שלא רלוונטיים, שסתם מבזבזים את הזמן של הצופה שגם ככה בפנים מלא ברגשות אשם שהוא מבזבז את החיים שלו בלגלול סרטונים.
לסיכום
- תקלילו, שדרו אותנטיות. זכרו שאנשים מחפשים את הטבעיות הזאת, לא תוכן מעוצב, אלא אמיתי ואותנטי.
- זכרו כי אף אחד לא נכנס לטיקטוק כדי לראות את הפרסומות שלכם, זה לא מעניין אותם. ולכן אתם חייבים למצוא דרך לבדר את קהל היעד במקביל לכך שאתם מקדמים את המוצר או השירות שלכם. קחו דוגמה מהסרטון שלי – "את רוצה להתחתן איתי?". תעוררו בהם רגש מסוים.
- תייצרו מעורבות. תחשבו כיצד לגרום לצופה לבצע כמה שיותר פעולות (להגיב, לשתף, לסמן לייק, לשמור את הסרטון).
- התוכן שלכם חייב להיות מהיר! יש לכם קטעים שאתם לא מדברים? קטעים שנתקעתם? תחתכו אותם בעריכה.
רוצים לעשות שיווק בטיקטוק שיטיס את העסק שלכם? צרו קשר.